Den nakna inflationen, Roliga råd &  Flykten över den osynliga muren! Spanarna önskar glad Midsommar!

41 min
Spanarnas sista program för säsongen innan sommaruppehållet 2022 sänds traditionsenligt från en vik i Stockholms innerskärgård. Veckans panel och spaningar: Niklas Källner: Den nakna inflationen. Jessika Gedin: Roliga råd. Göran Everdahl: Flykten över den osynliga muren

Vårsäsongens sista panel i Spanarna 24 juni: Niklas Källner, Jessika Gedin, Göran Everdahl

I vårsäsongens sista panel hör vi Tv-programledaren Niklas Källner och kulturjournalisterna Jessika Gedin och Göran Everdahl bjuda på samtidsspaningar med humor och värme.

Niklas Källner siar om att nakenchocker kommer bli det nya prognosinstrumentet när det gäller inflation i framtiden.

Jessika Gedin tipsar i sin spaning alla som tänker på att ge andra råd i framtiden om att råden inte behöver vara goda men att de ska vara roliga.

Göran Everdahl synar i sin spaning framtidens virtuella stängsel och konstaterar att får i framtiden inte längre får får. Utan att får får individuell frihet.

God och glad sommar önskar Spanarna med Ingvar Storm.

Lyssna direkt på Spanarna i Sveriges Radio P1 på fredag strax efter klockan tre! Repris lördag klockan tio och så går det så klart lika bra att lyssna precis när du vill i vår app - Sveriges Radio Play.

Psst! Håll utkik här på Spanarnas sajt och i vår app efter Spanarnas Sommarbonus där vi kommer att bjuda på ett par ännu ej publicerade avsnitt ur Spanarnas arkiv.

Spanarna – underhållande framtidsspaning med humor och utrymme för eftertanke

Välkommen till Spanarna i Sveriges Radio P1 – ett radioprogram och en podd med fredagskänsla för dig som vill bli både underhållen och utmanad i sinnet. Exakt vad det ska handla om är det bara respektive spanare som vet om och de får absolut inte avslöja sina ämnen vare sig för varandra eller programledaren Ingvar Storm. Varje vecka är det en ny mix spanare som tar sig an uppdraget att på cirka tio minuter var försöka förutspå framtiden utifrån att med egen och personlig blick försöka tolka tidens tecken. Varmt välkommen att hänga med på resan!

Här kan du lyssna på samtliga spaningar i vårt arkiv!

Spanarnas officiella sida på Facebook

På Spanarnas officiella sida på Facebook kan du diskutera med andra spanarlyssnare.

Undrar du något annat? Varmt välkommen att skriva ett mejl till oss!

spanarna@sverigesradio.se

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.19
  Björn (2) Johansson, Rune Gustafsson, Björn (2) Johansson, Rune Gustafsson - Himlajord
  Album: Himlajord
  Kompositör: Evert Taube, Evert Taube
  Bolag: Ladybird
 • 15.29
  Arne Domnérus, Rune Gustafsson, Jan Lundgren, Arne Domnérus, Rune Gustafsson, Jan Lundgren - Fredmans Sång Nr 64 (Fjäriln Vingad Syns På Haga)
  Album: Himlajord
  Kompositör: Carl Michael Bellman, Carl Michael Bellman
  Bolag: Ladybird
 • 15.39
  Arne Domnérus, Rune Gustafsson, Jan Lundgren, Arne Wilhelmsson, Arne Domnérus, Rune Gustafsson, Jan Lundgren, Arne Wilhelmsson - Allt Detta Och Himlen Därtill
  Album: Himlajord
  Kompositör: Sune Waldimir, Sune Waldimir
  Bolag: Ladybird