Politiker och kändisfester och bristen på miljöpartister

35 min
Om varför det är ok att politiker går på galor men inte kändisfester, om att det är få som vill kandidera för Miljöpartiet och om att det mesta verkar vara "A och O" för kulturministern.

David har gått igenom allt som Liberalernas nya partiledare Johan Pehrson gjort på sistone för att få lite fler röster, allt ifrån att prata i en megafon, till att klottra "Johan was here".

Vi fördjupar oss i varför det verkar va ont om miljöpartister, för i var fjärde kommun är det ingen som vill kandidera för Miljöpartiet.

Veckans spaning handlar om att kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S) är ute i offentligheten igen och pratar om allt som är "A och O" för henne. Och det verkar vara mycket som är viktigt, nästan allting faktiskt.

Vera, en av våra lyssnare undrar hur det funkar med att politiker går på galor och kändisfester, apropå senaste debatten kring att Ebba Busch inbjudan till Elle-galan drogs in. Vi pratar om uppmärksammade fester som partiledare fått kritik för och om varför det verkar vara mer ok att gå på galor än på kändisfester.

David Druid och Katherine Zimmerman i politisk talkshow.

I den nya podden möter du David Druid och Katherine Zimmerman som tidigare var kolleger i Morgonpasset i P3. Talkshowen är deras återförening. I podden hör vi också Ekots politiska reporter Lova Olsson och satirikern Moa Wallin från Tankesmedjan i P3.

Producent: Sukran Kavak

Digitalredaktör: Petrina Hinas