Ensemble Midwest spelar Clarke och Britten

Här finns inget ljud
Välkomna till en sommarkonsert i det lilla slottet Nørre Vosborg mitt på den västjylländska kusten. Ensemble Midvest bjuder på kammarmusik av Benjamin Britten, Rebecka Clarke och Georges Auric.

Det blir ett franskt-brittiskt musikprogram på den danska västkusten där sanddynorna är många och långa, smörrebröden överdådiga och de små och stora bad- och strandhotellen fler än man kan räkna.

Ensemble Midvest inleder med en blåsartrio av Georges Auric. Auric var en av de sex medlemmarna i den betydande tonsättargruppen Les Six, men också flitig filmmusiktonsättare under efterkrigstiden. Hans blåsartrion är komponerad för oboe, klarinett och fagott och vi hör tre av musikerna i Ensemble Midvest: Peter Kirstein, Tommaso Lonquich och Yavor Petkov.

Det andra längre stycket är skrivet av Rebecca Clarke. Dumka, från runt 1940, är en Duo concertante för violin, viola med piano. Det är Ensemble Midvests Sigrun Edvaldsdottir, Sanna Ripatti och Martin Qvist Hansen som spelar.

Dessutom hör vi två korta solostycken från Benjamin Brittens Sex metamorfoser: Arethusa och Pan. Spelar gör oboisten Peter Kirstein.

Ensemble Midvest.

1. Georges Auric: Blåsartrio
2. Benjamin Britten: Pan ur Sex metamorfoser.
3. Rebecca Clarke: Dumka
4. Benjamin Britten: Arethusa ur Sex metamorfoser

Konsert från 3 juli 2021, Nørre Vosborgs herrgård, Vemb i Danmark.

Programledare: Per Feltzin

Musik som spelats i avsnittet

 • 21.31
  Georges Auric - Blåsartrio
  Ensemble Midtvest
 • 21.43
  Benjamin Britten - Pan ur Sex metamorfoser
  Peter Kirstein
 • 21.46
  Rebecca Clarke - Dumka
  Ensemble Midtvest
 • 21.56
  Peter Kirstein - Arethusa ur Sex metamorfoser
  Kompositör: Benjamin Britten