Fallet Sarah Everard och polisen som blev mördare

42 min
Sarah Everard är på väg hem från en vän till sin bostad i Brixton, London. Men hon kommer aldrig hem. I stället blir hon falskeligen gripen av en polis som mördar henne. Det blir starten på en mordutredning som kommer att skaka hela nationen och inte minst förtroendet för polisen.

33-åriga Sarah Everard försvann en marskväll i London förra året när hon var på väg hem från en vän. Hon utsattes för sexuellt våld, mördades och dumpades i ett skogsområde. Och när utredningen kring det här brutala mordet rullades upp kom rättsväsendet, mer specifikt polisen, att bli kraftigt ifrågasatt.  

Det visar sig nämligen att det är en polis som är den sista personen som ser Sarah Everard i livet - och som också blir misstänkt för mordet.

P3 Krim handlar den här veckan om mordet på Sarah Everard, polisen som blev mördare och övervakningskameror som var en starkt bidragande orsak till att fallet kunde lösas. Vi tittar också på ett svenskt fall där övervakningskameror blev avgörande för att polisen kunde hitta en man som misstänktes för flera våldtäkter och våldtäktsförsök i Rågsved och på Södermalm i Stockholm.

Medverkande:

*Stephanie Zakrisson, Sveriges Radios korrespondent i London

*Camilla Erixon, utredare på grovt brott på polisen i Stockholm city

Programledare:

Evalisa Wallin

Viktor Ahldén

Reporter: Jill Eriksson

Producent: Linus Lindahl

Ljudtekniker: Johan Hörnqvist

Kontakt: p3krim@sverigesradio.se 

Tipstelefon & Signal: 0734-61 29 15