Finlandsfeber och bråk mellan gamla bästisar

32 min
Om att det är dålig stämning mellan de gamla bästisarna S och Mp, att det är coolt med Finland i svensk politik och om hur en statsminister skapas.

Varför säger alla politiker "vid pump" nuförtiden?  T om vår inrikespolitiska reporter Lova Olsson slänger sig med det i programmet. Katherine ser till att hon förklarar sig.

Sen Miljöpartiet bröt upp med regeringen och Socialdemokraterna själva styr regeringen har de lagt fram flera förslag som Miljöpartiet är väldigt arga på. Det har varit hård ton från Mp men S svarar inte.

Det råder Finlandsfeber i Sverige och politikerna verkar tävla om vem som har närmast relation till Finland. Vår politiska satiriker Moa Wallin har bevisen.

Lyssnarfrågan kommer från Johanna som undrar hur en statsminister skapas. Vi får veta att Magdalena Andersson har fått gå en kurs i utrikespolitik och förra statsministern Stefan Löfvén fick gå en kurs i jämställdhet och läste den feministiska boken Under det rosa täcket av Nina Björk.

Vi får också höra om en liten vit lögn som vår Lova erkänner att hon drog i riksdagen i veckan som hon har lite dålig samvete över.

David Druid och Katherine Zimmerman i politisk talkshow

I den nya podden möter du David Druid och Katherine Zimmerman som tidigare var kolleger i Morgonpasset i P3. Talkshowen är deras återförening. I podden hör vi också Ekots politiska reporter Lova Olsson och satirikern Moa Wallin från Tankesmedjan i P3.

Producent: Sukran Kavak

Digitalredaktör: Petrina Hinas