Förläggaren som blev cykelbud när coronan kom

54 min
När pandemin kom blev musikern och förläggaren Anders Teglund av med alla sina uppdrag. För att försörja sig tog han ett jobb som cykelbud, och nu har han skrivit boken "Cykelbudet" om ett händelserikt år.

POLITISKT TACKTAL SKICKADE SVALLVÅGOR GENOM DET RYSKA KULTURLIVET

Det var på en prisgala i helgen för den ryska upplagan av tidskriften GQ som vinnaren, författaren Dimitrij Gluchovskij, höll tacktal. Ett tal som fick de närvarande att hålla andan och som sedan fick stor spridning på sociala medier.

MISSFALL SES SOM MORD

El Salvador har kanske världens hårdaste abortlagstiftning, och kvinnor vars barn dött under graviditet eller förlossning ses som kriminella och fängslas. No kommer dokumentären "The seventeen", om sjutton kvinnor i ett kvinnofängelse i El Salvador. Vår reporter Björns Jansson har intervjuat filmens regissör, Celina Escher.

ÄR TV-SOFFAN ETT HOT MOT LITTERATUREN?

Vad händer med litteraturens status när författaren blir en offentlig person, ett varumärke vars värde går att mäta i medial karisma? Mikael Timm undersöker frågan i dagens OBS-essä, och pekar på författare som fungerade som influencers för flera hundra år sedan.

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.17
  Anders Teglund - För sent för allt
  Album: För sent för allt
  Bolag: Teg Publishing
 • 13.48
  Lana Del Rey - Breaking Up Slowly
  Album: Chemtrails Over The Country Club
  Bolag: UMG - Polydor Records