Forsbergs bragd i Sankt Emilsburg

44 min
Det svenska EM-laget 2021 får sin uppladdning störd av covidsmitta i truppen. Trots det finns, inför den sista gruppspelsmatchen mot Polen, en chans att ta sig vidare till åttondelsfinal som gruppetta. I en match som spelas på stjärnan Emil Forsbergs favoritarena.

Trots att landslaget är isolerat i en coronasäker bubbla under EM letar sig smittan in i truppen där Emil Forsberg är den stora stjärnan. Han som två år tidigare uppgavs ha en konflikt med förbundskaptenen och ska ha lämnat landslaget i protest efter att ha blivit utbytt. Emil Forsberg som fått ta emot hot och hat i sociala medier och fått vänja sig vid att folk pekar finger åt honom efter den kontroversiella övergången till RB Leipzig.

Hör Emil Forsberg bland annat berätta om nervositeten i landslaget när spelare testade positivt för covid-19, uppståndelsen två år tidigare när han uppgavs lämna landslaget efter att ha blivit utbytt, den kontroversiella övergången till Leipzig.

Programledare, producent: Richard Henriksson
Producent, mixning: Martin Marhlo
Slutmix: Patrik Falck
Exekutiv producent: Ulla Svensson
Arkivljud: Sveriges Radio.
Referenter: Susanna Andrén och Richard Henriksson, Radiosporten.

Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.