Förväntan blandas med kritik när kulturhuset Sara i Skellefteå slår upp portarna

54 min
Idag invigs kulturhuset Sara i Skellefteå. Ett 20 våningar högt trähus som ska rymma både kultur och hotellverksamhet, konst och kongresser. Och även om huset står stadigt svajar känslorna inför det. Vår reporter Joakim Silverdal är på plats och bjuder på intryck, röster och intervjuer.

HUR SKILDRAS UNG KÄRLEK I SVENSKA FILMER OCH TV-SERIER?

Idag har filmen Vinterviken, om ung kärlek och klassklyftor, premiär på Netflix. Och det finns flera exempel på svenska TV-serier som just nu gestaltar längtan, kåthet, identitet och förvecklingar kring det vi kallar kärlek. Men hur görs det? Och vad är nytt? Frågorna går vidare till Maria Brander, filmrecensent på Expressen och Dagens Nyheters Saga Cavallin.

SOM KVARLEVA ÄR DU MINDRE VÄRD ÄN FÖRR

Vad kommer framtidens forskare att kunna utläsa om dig och ditt liv av dina kroppsliga kvarlevor? En hel del, säkert. Men inte riktigt lika mycket som av äldre kroppar. Globaliseringen sätter nämligen avtryck också i våra vävnader, visar nyare forskning, och gör dem mer allmänna. Om vårt framtida värde som kvarlevor funderar poeten och latinforskaren Anna Blennow i dagens OBS-essä.

Programledare: Lisa Bergström

Producent: Ulph Nyström

Musik som spelats i avsnittet

  • 13.56
    Riccardo Cocciante - Era già tutto previsto
    Album: Tutti I Miei Sogni
    Bolag: Columbia