Hagai Levi – från "In Treatment" till "Scener ur ett äktenskap"

45 min
I helgen avslutades Bergmanveckan på Fårö. En av de internationella gästerna var Hagai Levi ("In Treatment" och "The Affair") som nu tar sig an "Scener ur ett äktenskap" i nyinspelning för HBO. Som i Levis tolkning snarare blivit "Scener ur en separation". Hör Lisa Bergströms intervju med Hagai Levi om första mötet med serien, och varför han kastat om könsrollerna i sin nyversion.

BRYR SIG POLITIKER PÅ RIKTIGT OM KULTUR?

Idag startar "Kultur i Almedalen" med en mängd olika digitala seminarier kring kulturpolitik och konstens frihet. Två av de medverkande är Fransesca Quartey, VD för Västerbottensteatern, och Yrr Jonasdottir, chef för Ystads Konstmueum. Vad är deras viktigaste upptäckter om kulturens betydelse under pandemiåret, och hur ser de på politikernas engagemang och intresse för kulturens roll i samhället?

BAKNING ÄR BÄST PÅ BIO

Om brödbakets livgivande funktion på vita duken, om misshandlade degar och vad som ligger bakom en perfekt citronmarängpaj. Vår reporter Nina Asarnoj har följt brödets jäsningsprocess in i filmer som "Adam", "Bageriet på Portobello Road", och TV-serien "Mildred Pierce" och hittat såväl sorg, feminism och en väg ut ur köket. (repris från 31 dec 2020)

ATT VARA DEN ENDE KVAR SOM MINNS

På lördag 10 juli är det 150 år sedan författaren Marcel Proust föddes. Mannen bakom "På spaning efter den tid som flytt", det litterära storverk som mer än något annat fått representera minnets kraft. Och under veckan fokuserar därför våra OBS-essärer kring just minnet. Först ut är Katarina Wikars som pekar på det viktiga och ansvarsfulla arbete som åligger den som är den siste kvar att bära, vårda och sprida ett minne.

Programledare: Fredrik Wadström
Producent Ulph Nyström