Historien om fjällmaten

30 min
När Axel Hamberg fjällvandrade för 100 år sedan hade han med sig gåslever och hummer. För dagens fjällvandrare är det nudlar och frystorkat som gäller. Men ibland åker också en champagneflaska med.

I Menys sommarserie "Historien om" handlar det om mat i olika sammanhang och vad som har hänt med det vi stoppar i oss, sett över tid.

Vi möter Marit Sarri som är uppvuxen på Kebnekaise fjällstation, vandraren Emma Holm och fjällmatsforskaren Joachim Sundqvist.

Reporter Henrik Brandt, tekniker Johannes Oscarsson och producent Karin Grönberg.

Musik som spelats i avsnittet

  • 10.03
    Scott Hamilton - Stockholm Sweetnin'
    Album: Swedish Ballads… & More
    Bolag: Charleston Square Recordings
  • 10.31
    Scott Hamilton, Jan Lundgren, Jesper Lundgaard, Kristian Leth - Stockholm Sweetnin'
    Album: Swedish Ballads And More
    Kompositör: Quincy Jones
    Bolag: Stunt