Hur avgör polisen om en person behöver fyllecell eller vård?

48 min
Vad krävs för att hamna i fyllecell och hur fungerar tillnyktringsenheterna? Dessutom författaren Kjell Espmark som fått sin första Augustprisnominering vid 91 års ålder och

Vad krävs för att hamna i fyllecell? 

Thomas och Louise tar reda på allt om fylleceller och om att omhändertas för berusning. Vad är en fyllecell, vad krävs för att hamna i en och hur avgör polisen om en person behöver vård istället? Det handlar också om hur tillnyktringsenheterna fungerar, som finns i vissa regioner. Med för att reda ut finns Patrik Thunholm, rättsvetare och Lena Häggström, utvecklingsledare Region Västerbotten.

Kjell Espmark Augustprisnominerad vid 91

Författaren och ledamoten i Svenska Akademien, Kjell Espmark, har fått sin första Augustprisnominering 91 år fyllda för ”Återliv”, sista delen i hans skapelsetrilogi. Han var förvånad, men glad och menade att han inte mognade som författare förrän vid 70.

Operahuset i Stockholm

Vi fortsätter prata om de olika förslagen på ett nytt operahus i Stockholm. Staffan Rydén, ordförande i föreningen Masthamnsoperan, har ett eget förslag på en ny byggnad vid vattnet som han menar blir billigare på sikt. Politikerna har dock ej visat intresse eller nappat.

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Olle Björkman

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.13
    Tex Williams & His Western Caravan - Smoke! Smoke! Smoke! (That Cigarette)
    Album: A-Z: Kitty Daisy & Lewis - 'The Roots of Rock 'n' Roll'
    Bolag: Sunday Best