Hur får man tag i 50-kronors sedlar?

42 min
Varför kan man inte ta ut sedlar i lägre valörer ur bankomater? Och hur bra fungerar kontanter om betalsystemet kraschar? Dessutom Årets dragspelare live och om hur instrumentet kan användas i modern musik. Programledare: Louise Epstein. Bisittare: Daniel Alling.

Hur får man tag i 50-kronors sedlar?

Som ett led i krisberedskapen har MSB uppmanat svenska folket att ha en del kontanter hemma och då främst sedlar i lägre valörer. Men hur ska vi göra konkret för att få tag på t.ex. 100-kronorsedlar, när sådana inte finns i uttagsautomaterna? Och vad finns det för alternativa betalsystem som fungerar utan el? Det reder vi ut med Bankomats VD Nina Wenning och forskaren Joeri van Laere, högskolan i Skövde.

Årets dragspelare 22-årige Beiron Hultman

Årets dragspelare 22-årige Beiron Hultman kände tidigt i livet att dragspel var hans instrument. Han bjuder på en riktigt klassiker live. Vi pratar också om dragspelets potential i modern musik med Åsa Arvidsson, ledamot i svenska dragspelares riksförbund. Vad är det som går att uttrycka med dragspel som inte kan göras med andra instrument?

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Daniel Alling
Producent: Jennie Sjöström

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.24
    Борис Гребенщиков - Никита Рязанский
    Album: Русский альбом
    Bolag: Б.Г.