Hur går det till när man blir medlem i Nato?

40 min
Idag kallar Magdalena Andersson alla partiledare till samtal om det säkerhetspolitiska läget. Vad skulle hända om regeringen följde riksdagen och anslöt sig till NATO-optionen? Programledare: Thomas Nordegren. Bisittare: Louise Epstein.

Hur går det till när man blir medlem i Nato?

Vad skulle hända med förhållandet till våra grannländer om det skulle bli krig i Ukraina? Om Sverige skulle gå med i Nato, hur fungerar det rent konkret? Finns det en ansökningstid och vad skulle det kosta? Vi pratar med Anna Wieslander, nordeuropachef för tankesmedjan Atlantic Council för att reda ut detta.

Vad är egentligen rysk champagne?

Efter att Thomas igår i programmet uttryckte att den ryska champagnen är för söt fick vi en del reaktioner från lyssnare. Vad finns det egentligen för olika typer av ryskt bubbel? Och får man kalla det champagne? Och är det egentligen champagne från Ukarina? Vi reder ut det med vinskribenten Fredrik Schelin som just nu är på plats i champagnedistriktet i Frankrike.

Talibanledarna har flugit tillbaka från Holmenkollen till Kabul i privatplan. Vad kom man fram till? Kommer flickor få gå i skolan i utbyte mot mat och mediciner? Och hur ser situationen ut nu snart ett halvår efter maktskiftet? Helene Lackenbauer gästar programmet. Afghanistankännare på Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI.

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Amanda Rydman

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.10
  Palaeksa - Beasts
  Album: 3-sangs
  Bolag: Palaeksa
 • 15.57
  Måneskin - ZITTI E BUONI
  Album: ZITTI E BUONI
  Bolag: SME - RCA Records Label