Hur kan man hejda renoveringshysterin?

42 min
Hur underhåller man ett gammalt kök istället för att slänga allt? Alla är vinexperter, men hur ska man försvara sina flaskor? Dessutom om opinionsbildaräventyret som stoppade ett Nobel-center i Stockholm.

Går det att stoppa renoveringsraseriet?

Det blir mycket om byggnader och ombyggnader; går det att stoppa renoveringsraseriet? Allmännyttiga Svenska Bostäder har ändrat kurs och nu börjat renovera gamla fönster inifrån sina lägenheter, istället för att byta ut dom till moderna. Men hur ska man komma åt hysterin med att topprenovera bostadsrätter för att höja priset vid försäljning? Byggnadsvårdsinfluencern Gustav Bergström, känd som Rävjägarn, besöker Karsten och Louise för att reda ut och ge råd.

Björn Tarras-Wahlberg kommer till studion, aktivisten som lyckades stoppa bygget av ett Nobel-center på Nybrokajen mitt i Stockholm. Nu har han skrivit en bok om sin resa, en slags politisk rysare, där han också vill lansera en demokratireform i tio steg.

Hur ska man förvara sitt vin?

Vi lever i en vinboom. Men hur ska man förvara sitt vin? Vinexperten Johan Magnusson berättar om hur man bygger sin egen "vinkällare". Vad ska man tänka på och hur dyrt behöver det bli?

Programledare: Karsten Thurfjell
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Olle Björkman