Hur kommer talibanernas regering att se ut?

41 min
Snart berättar talibanerna hur regeringsmakten i Afghanistan kommer se ut. Vem styr talibanerna idag och hur fördelas rollerna? I vår serie om intellektuella svenskar gästar idag Elsa Kugelberg (ca 23 minuter in i avsnittet).

Hur ser egentligen talibanernas ledningsstruktur ut? Vi har bjudit in Helene Lackenbauer, Afghanistanexpert på Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI. Hon har varit stationerad i Kabul för Folke Bernadotteakademiens räkning.

Vår serie "Därför är jag intellektuell" fortsätter. Idag gästas vi av Elsa Kugelberg, hon är skribent på Dagens Nyheters kulturredaktion och doktorerar just nu vid Oxfords universitet. Hon är mitt i arbetet med en doktorsavhandling inom politisk teori och moralfilosofi. Definierar hon sig som intellektuell? Hur ser synen på intellektuella ut i England jämfört med i Sverige?

Dessutom pratar vi om Eric Claptons antivaccin-låt, kändisarna som vill kandidera för Liberalerna och huruvida vi redan nu kan ana en Magdalena Andersson-effekt för Socialdemokraterna.

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Amanda Rydman

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.37
    Eric Clapton - This Has Gotta Stop
    Album: This Has Gotta Stop
    Bolag: Bushbranch / Surfdog Records