Hur redo är Valmyndigheten för ett extraval?

40 min
Hur ser beredskapen ut? Är allt redan planerat? Politiskt kaos och värmebölja - behöver Sverige en mental och en fysisk "cooling break"? Och vilket ansvar har föräldrar för att deras barn ska lära sig simma?

Hur redo är Valmyndigheten för ett extraval?

Det är en intensiv tid i svensk politik. Thomas har varit i riksdagen under dagens historiska misstroendeomröstning och vittnar om en andaktsfull känsla, att det var absolut fullsatt och bastuvarmt.
Det är inte omöjligt att ett extra val kommer att hållas i september. Anna Nyqvist, kanslichef Valmyndigheten, för att få reda på hur beredskapen ser ut. Och vilken roll spelar det att det inte varit ett val av den här typen i Sverige sedan 1958?

Vilket ansvar har föräldrar för att deras barn ska lära sig simma?

De allra flesta barn och deras föräldrar vill verkligen lära sig simma. Men det finns barn som vägrar delta i simundervisningen och föräldrar som av kulturella eller religiösa skäl inte vill att barnen ska vara med. Vilket ansvar har föräldrar för att deras barn ska lära sig simma? Och vad kan man göra för att hjälpa ett barn som ogillar simskolan? Jill af Edholm, områdesansvarig simkunnighet
på Svenska Livräddningssällskapet och Emelie Högberg, undervisningsråd Skolverket resonerade med Louise och Thomas.


Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.09
  Lille Bror Soderlundh - Midsommarblomster
  Album: Den vackraste visan?
 • 15.41
  Kanye West - Waves
  Album: The Life Of Pablo
  Bolag: UMG - Rock The World/IDJ/Kanye LP7