Hur ser ungdomsförbunden på moderförbundens bråk?

48 min
Det är Superonsdag och Sverige har fått sin första kvinnliga statsminister. Inför budgetomröstningen är läget däremot splittrat. Vad tycker ungdomsförbunden om förhandlingarna och budgetbråket?

Blir det en S och MP-budget eller en M, KD och SD-budget?

Det är den så kallade "superonsdagen" där Magdalena Andersson under morgonen röstades fram till Sveriges trettiofjärde statsminister. Socialdemokraterna har gjort upp med Vänsterpartiet om att 700.000 pensionärer ska få uppemot 1000 kronor i månaden i skattefritt garantitillägg. Det här gillar inte Centerpartiet vilket kan innebära att Magdalena Andersson kan tvingas regera under Moderaternas, Sverigedemokraternas och Kristdemokraternas budget. Hur mycket inflytande kommer S få i så fall? Vad kommer hända de närmaste dagarna? Vi pratar med Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach som är på plats i Riksdagen.

Debatt mellan ungdomsförbunden

Hur ser Socialdemokraternas och Centerpartiets framtid på det inrikespolitiska dramat som utspelar sig nu? Kommer Centerpartiet och Socialdemokraterna komma överens igen? Till studion kommer Réka Tolnai, ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund och Diyar Cicek, förbundssekreterare för Socialdemokraternas ungdomsförbund.

Hur ser bankerna på bedrägerier mot äldre?

Vi ska även följa upp vårt ämne från förra veckan om åldringsbedrägerier. Sist pratade vi med polisen och nu har vi bjudit bankerna. Hur ser de på saken? Vilka tips har de på hur man skyddar sig mot att bli lurad? Vi gästas av säkerhetschefen Andreas Bergqvist på Finansiell ID-teknik som gör Bank-ID och Frank Hojem, kommunikationschef på SEB.

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Olle Björkman

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.05
    Roland Cedermark - Magdalena
    Album: Livet På Landet [Digital] (Digital)
    Bolag: Parlophone Sweden