Hur ska lågprisföretagen bli hållbara?

48 min
Hur ska företagen agera när vi nu uppmanas att konsumera mindre? Kan lågprisföretagen ställa om till att sälja dyrare varor med högre kvalitet? Dessutom - vad beror Socialdemokraternas ökade väljarstöd på?

Ser vi en Andersson-effekt på Socialdemokraternas ökade väljarstöd?

Lördagens opinionsundersökning från Kantar Sifo visar att Socialdemokraterna ökar med 2,3 procentenheter. Det är nästan storleksmässigt lika mycket som hela Liberalernas väljardel. Är det en Magdalena Andersson-effekt vi ser på tillströmningen? Hur har det sett ut historiskt när en nytillträdd partiledare tar vid? Vi pratar med Toivo Sjörén, opinionschef på Kantar Sifo.

Varför tappar Boris Johnson i opinionen?

Det blir även brittisk politik. Vi pratar om Boris Johnson som börjat tappa i förtroende samtidigt som Labour nu gått om Tories enligt väljarundersökningarna. Vad beror det på? Har väljarna ändrat åsikt om den okonventionella stilen Johnson använder sig av? Katrine Marçal, Dagens Nyheters medarbetare i London medverkar i programmet för att hjälpa oss svara på det.

Hur ska företagen göra en hållbar omställning?

Förra veckan pratade vi om slagorden "Vi måste konsumera mindre". Men hur ska företagen göra? Hur ska de som säljer stora volymer billigt agera? Går det att ställa om verksamheten helt och hållet? Vi gästas av Jacob Östberg, professor i reklam och PR vid Stockholm universitet.

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Amanda Rydman

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.05
  Kjell Höglund - Magdalenas hemlighet
  Album: Tidens tecken
  Bolag: Playground Music Scandinavia AB
 • 15.32
  Adele - Easy On Me
  Album: Easy On Me
  Bolag: Columbia
 • 15.34
  Adele - Hold On
  Album: 30
  Bolag: SME - Columbia