Ska personer som stör på biblioteken portas?

48 min
Hur råder man bot på besökare som bryter lugnet på biblioteken? Thomas är på plats i Berlin för att ge det senaste inför det tyska valet och så undrar vi hur lugn SJ:s nya lugna tågklass kommer vara?

Idag är Thomas med från Berlin för att skildra slutspurten av den tyska valrörelsen. Angela Merkel har tidigare sagt att hon inte tänker vara med i valrörelsen men igår ryckte hon ut för att hjälpa CDU-kandidaten Armin Laschet. Är bra eller dåligt att få hjälp av "Mutti" på det här sättet?

Vi vill veta mer om SJ:s nya satsning "Klass 2 lugn" som ersätter den tysta vagnen. Hur ska SJ göra för att se till att passagerarna är tillräckligt tysta så att resenärerna upplever att de har fått det lugn de betalat för? Maria Hofberg, chef för produkt och koncept på SJ medverkar tillsammans med Robert Herpai, intendent för järnvägssamlingarna på Statens maritima och transporthistoriska muséer. Hur högt fick man prata på tågen under mellankrigstiden?

Dessutom pratar vi med Stockholms stadsbibliotekarie om det är rätt eller fel att porta störande personer från biblioteken. En majoritet av de biblioteksanställda tycker nämligen det. Stadsbibliotekarie i Stockholm stad, Daniel Forsman gästar programmet.

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Ulrika Lindqvist

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.28
    Barn från Adolf Fredriks Musikskola - Mors namnsdag
    Album: 33 älskade barnvisor av Alice Tegnér
    Bolag: Parlophone Sweden