Johan Elmander i världens hetaste derby

45 min
När Johan Elmander hösten 2011 värvas till storlaget Galatasaray märker han snart att fotbollsintresset i Turkiet går bortom allt han upplevt. I december ska han spela i det som brukar kallas världens hetaste derby, det mellan Galatasaray och Fenerbahce.

Johan Elmander har 2011 anslutit till det turkiska storlaget Galatasaray, som försöker komma tillbaka till toppen efter en katastrofal fjolårssäsong. Inför säsongens första derby mot Fenerbahce har Galatasaray inlett serien bra men det som verkligen spelar roll för de fanatiska supportrarna är en seger mot ärkefienden från den asiatiska delen av Istanbul.

I avsnittet berättar Elmander även om Sveriges misslyckade EM 2012, där han inte borde varit med. ”Jag hade problem med foten i ett halvår och tappade lite min plats i Galatasaray och i landslaget också. Med facit i hand skulle jag inte ha varit med i det mästerskapet”, säger Johan Elmander.

Programledare, producent: Richard Henriksson
Producent, mixning: Andreas Matz
Slutmix: Patrik Falck
Exekutiv producent: Ulla Svensson

Arkivljud: LIGTV, Turkiet.
Referent: Andreas Matz, Radiosporten.

Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.