”Varje ögonblick känns som ett farväl nu”

82 min
På julafton bjuder Stina Wollter in några röster som utifrån sina platser i livet och sitt mörker på olika sätt har bidragit med ljus under året som har gått.

Medverkar gör den före detta skogsmunken, numera författaren och föreläsaren Björn Natthiko Lindeblad. Han berättar om ovanliga jular och om hur han ser på ensamhet och det mörka som något han famnar. Du hör också träningsledaren Fredrik Åsberg berätta om att skapa trygga rum kring våra kroppar och doulan Opokua Britton Cavaco bidrar med ett brev till sitt ofödda barn. Artisten och aktivisten Maxida Märak pratar om allt som blir sagt utan ord och vad moder natur betyder för henne.

Tillsammans med sina gäster sitter Stina runt ett imaginärt julbord där samvarons ljus tänds i mitten – och du är bjuden att delta på julaftons två sista timmar i Sveriges Radio P4. 


”Just att samlas kring en värmekälla och utbyta tankar är ju något som vi gjort i urminnes tider. I en obruten kedja har människovalparna gjort just så över hela vår jord. Jag hoppas känslo- och tankefrön från denna julaftons innehåll landar hos dig och slår rot någonstans där det passar. Låt det spira! Du har myllan”, säger Stina.

Björn Natthiko Lindeblad gick bort den 17 januari 2022. Han blev 60 år.