Kan man bli avdiagnostiserad från ADHD?

40 min
Lugnet efter en stormig vecka har lagt sig när sista avsnittet för säsongen sänds. DO har fällt försvaret som sorterat bort de med NPF-diagnoser vid mönstring. Och sommarpratare om sex-tourettes.

Allt är som vanligt igen, regeringskrisen är över. Thomas och Louise kan  lugnt sända och pusta ut i Nordegren och Epsteins sista sändning för säsongen. Men lugn, spännande vikarier tar över programmet och sänder hela sommaren ut.

Kan man bli av med sin ADHD-diagnos?

Till dagens program kommer diskrimineringsombudsmannens Lars Arrhenius och ska berätta om beslutet att fälla försvaret för att värnpliktiga med neuropsykiatriska diagnoser sorteras bort redan vid mönstring. Den som har exempelvis autism eller ADHD kan inte heller räkna med att kunna bli brandman, polis lok- eller bussförare. Och Katarina A. Sörngård psykolog och specialist i neuropsykologi svarar bland annat på frågan om det är därför många nu vill bli avdiagnostiserade?

Dagens sommarpratare Amelia Adamo är med oss och berättar om sex-tourettes

Det vill säga att ha svårt att låta bli att tala om sex efter sextio och vuxna barn som tycker det är så pinsamt.

Vi hör även från våra sommarvikarier Kalle Lind och Susanna Dzamic som nästa vecka sänder programmet från Malmö. Vad kommer vi få höra då?

Dessutom - kommer fotbollen hem i år?

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Julius Bäckman

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.10
  Enrico Caruso - Addio a Napoli
  Album: Anema e core
  Bolag: Naxos
 • 15.11
  Lightning Seeds - Three Lions
  Album: Three Lions
  Bolag: SONY BMG Catalog