Kerstins DNA-upptäckt: Mamma blev bortbytt på BB

29 min
Kerstin gör ett DNA-test och får veta det ofattbara. Hennes mamma Viola blev som nyfödd förväxlad med en annan flicka på BB. Violas mor gick hem med fel barn och Viola fick en ny mamma. Hur kunde det hända?

Kerstin kände redan som barn att något inte stämde. Hon brukade ofta betrakta sin mamma och fundera över varför mamma inte såg ut som sina syskon. När Kerstin sen gör ett DNA-test visar det sig att hon har haft rätt i sin känsla.

Kerstins mamma Viola blev förväxlad med en annan flicka, Alice, som föddes samma natt på Allmänna BB i Stockholm med bara några minuters mellanrum och vars mammor, Viktoria och Lovisa, låg i samma förlossningsrum.

De två flickorna lever inte längre men Kerstin vill ge sin mamma upprättelse och väljer att berätta den osannolika berättelsen om vad som hände där i juli 1908 för Gunilla Nordlund.

Har du avslöjat en familjehemlighet som vänt upp och ner på bilden av dig själv? Hör gärna av dig med din berättelse till oss. Mejla till familjehemligheten@sverigesradio.se

Producent för serien är Ola Hemström.