Hanna och Rasmus tänker på: Det perfekta livet

68 min
Hanna och Rasmus utforskar vad det är som gör livet värt att leva. Det perfekta livet innehåller bland annat att jaga sina drömmar till Las Vegas, att leva efter sin moraliska kompass, en grundglädje, att ha barn och att inte ha barn. Men viktigast av allt är nog ändå att fika.

Tillsammans med ett antal spännande livsproffs till gäster utforskar Hanna och Rasmus vad det perfekta livet är och kan vara.

Erik Grönwalls resa från Idol till sångare i Skid Row

Sångaren Erik Grönwall blev känd för svenska folket genom vinsten i Idol 2009 och vad han inte visste då, när han sjöng Skid Rows "18 and life" framför juryn på audition, var att han 13 år senare skulle bli bandets nya sångare. Erik berättar om musikens betydelse genom livets med- och motgångar och avslöjar vad han tror är nyckeln till ett lyckligt liv: ta makten över din tid.

Programledaren Arantxa Álvarez om glädje

Hon har synts och hörts i otaliga radio- och tv-program de senaste åren: Big Brother, Bäst i test, Idol och Morgonshowen för att nämna några. Den som någon gång har sett Arantxa Álvarez i rutan bär med sig hennes stora leende. Men är hon verkligen så glad som hon verkar och vad är priset för att ta det sociala ansvaret som det innebär att vara en glädjespridare?

OS-hjälten Mona Brorsson om skidskyttet

Mona Brorsson berättar om hennes passion i livet: skidskyttet. Hur hittade hon till skidskyttet från början och hur motiverar hon sig de dagarna då kroppen värker och det tar emot att ge sig ut och träna? Svaret: hitta tillbaka till leken och glädjen!

Blir man en lyckligare människa av att följa en viss moral? Filosofen Bengt Brülde svarar

Hur viktigt är det att följa samhällets regler och normer för att leva ett lyckligt liv? Kan man lita på sin magkänsla när det kommer till moraliska beslut? Professorn i praktisk filosofi, Bengt Brülde, svarar.

Vad är meningen med livet? Barnen ger sina bästa tips!

Dessutom vänder sig Hanna och Rasmus till dem som vi hela tiden får höra ÄR meningen med livet: barnen. Vad säger fem- och sexåringarna, vad ger livet det där lilla extra?