Linda odlar svamp i garderoben och Kimmo tipsar om hur du kan hjälpa pollinatörer

24 min
Linda Holtby skördar svamp i klädkammaren, Kimmo Rumpunen slår ett slag för en rik trädgård för att hjälpa pollinerande insekter och Maj-Lis Pettersson pratar myror och mossa.

Odla med P1's expert på bär och frukter, Kimmo Rumpunen, förespråkar en rik trädgård för att stötta de livsviktiga pollinerarna, och på köpet få bättre, godare och större frukter och bär.
Humlor, bin och andra insekter gillar inte när det är för välstädat och behöver olika växter som kan ge dem nektar under hela säsongen.

Linda Holtby, författare bakom boken Den lilla farmen i stan, berättar hur hon odlar svamp i en gammal klädkammare. Hon har med framgång testat att använda färdiga svamp-kit för att få egna champinjoner men tycker det är ännu roligare att odla ostronskivling från mycel till färdig svamp - i kaffesump.

Växtskyddsexpert Maj-Lis Pettersson svarar på lyssnarfrågor bland annat om envisa myror i växthus och ett litet plommonträd som har det för varmt inne. Har du en fråga? Mejla oss: odla@sverigesradio.se

Programledare: Gustaf Klarin
Producent och reporter: Åsa Wistedt