Vackra och tåliga ärtväxter med Tina och formklippt hos Ewa och Sven

25 min
Tina älskar vackra baljor med bönor i, Ewa och Sven klipper och formar sin trädgård och Maj-Lis svarar på frågor om gurka och squash.

Odla med P1's expert på fleråriga växter, Tina Westerlund, pratar om dekorativa baljväxter i rabatten, på balkonegn och på lotten. Hon ger råd om skötsel och förökning.

Ewa och Sven Wåhlin ser sin trädgård som ett konstnärligt projekt där former, material och färger skapar skönhet. Varje sommar öppnar de upp sin 1100 kvadratmeter stora trädgård, som de byggt upp under 30 år, för besökare. De gillar att formklippa, stamma upp och forma träd och buskar på oväntade sätt - de har sockertopps granar i pyramidform, stramt klippta buxbomhäckar, en fågel gjord av buxbom, en tujahäckplanta som blivit ett träd med stam och en boll av grönt längst upp och en svensk tall som är över 20 år men bara 1,50 m hög och ser ut som ett bonsaiträd.

Växtskyddsexperten Maj-Lis Pettersson svarar på lyssnarfrågor om gurka och squash. Har du en fråga? Skriv till oss på odla@sverigesradio.se

Medverkande: Tina Westerlund, Ewa Wåhlin, Sven Wåhlin och Maj-Lis Pettersson
Programledare: Gustaf Klarin
Reportrar: Åsa Wistedt och Ulla de Verdier