Lykke Li – om längtan efter det normala

49 min
Hon har alltid längtat bort och vidare, uppåt och framåt. Men nu längtar världsartisten Lykke Li hem, till Sverige och fredagar med tacomys. Varför då?

I Sveriges Radios Söndagsintervjun möter du personen bakom offentlighetens mask i journalistikens mest grundläggande form – intervjun.

Programledare är Martin Wicklin.

Producent: Ulrika Stenström.

Kontakt: sondagsintervjun@sr.se

Om Lykke Li

Lykke Li släppte sitt första album 2008, “Youth Novels”, i samarbete med producenten Björn Yttling, och åkte efter det på en lång, framgångsrik världsturné. Förutom debuten gav hon ut tre skivor till under 2010-talet. Nu är hon aktuell med det audiovisuella albumet “EYEYE”. Där har hon utvecklat sitt konstnärliga uttryck tillsammans med regissören Theo Lindqvist, vilket har resulterat i sju kortfilmer som är en del av projektet.

Hon har också varit låtskrivare till andra artister, prisats med otaliga grammisar och fått P3 Guld-utmärkelse. Hennes musik har använts i ett stort antal filmer och TV-serier, både i Europa och USA. Dessutom har hon medverkat som skådespelare i bland annat “Song to Song” av Terrence Mallik. 

Lykke Li är född i Ystad, men delvis uppvuxen i Portugal och senare Stockholm. Hon är dotter till fotografen och Tant Strul-medlemmen Kärsti Stiege och musikern Johan “Zilverzurfarn” Zachrisson.

Musik som spelats i avsnittet

 • 08.06
  Leon Vynehall - Inside the Deku Tree
  Album: Music for the Uninvited
  Bolag: 3024
 • 08.31
  Lykke Li - Breaking It Up
  Album: Youth Novels
  Bolag: Atlantic Records UK
 • 08.37
  Nina Simone - Who Knows Where the Time Goes (Live)
  Album: The Essential Nina Simone
  Bolag: SME - RCA/BMG Heritage
 • 08.43
  Lykke Li - Bron
  Album: Bron
  Bolag: MERLIN - INGRID
 • 08.46
  Lykke Li - I Follow Rivers
  Album: I Follow Rivers
  Bolag: Atlantic Records UK
 • 08.49
  Leon Vynehall - Inside the Deku Tree
  Album: Music for the Uninvited
  Bolag: 3024