Martha Stewart – Livsstilsgurun som fick skaka galler

58 min
Historien om hur världens kanske första influencer blev stenrik på att sälja idén om ett perfekt hem - för att sedan bli dömd till fängelse.

Hon är en av USA:s mest folkkära tv-profiler, den amerikanska kvinna som först tjänade ihop till en miljard - och en entreprenör som har kallats världens första influencer.

I över 40 har Martha Stewart försett den amerikanska medelklassen med livsstilsråd och husmorsknep. Men det är inte utan motgångar. Våren 2004, när hennes stjärna står som högst, blir Martha Stewart dömd till ett fem månaders långt fängelsestraff för ett ekobrott. När hon släpps ut från anstalten, har hon inte bara en fotboja runt ankeln. Hon har också ett livsstilsimperium i kris.

P3 ID om Martha Stewart handlar om en entreprenör som förstod pengavärdet i livsstilsråd och husmorsknep, när hemmafruidealen var på på väg att bli omoderna. Hon är bästis med Snoop Dogg, osams med Donald Trump och av somliga, anklagad för att sprida förlegade kvinnoideal.

I programmet hörs också tidningsmakaren och medialegendaren Amelia Adamo.

Ljudklippen är hämtade från: NPR, ABC Nightline, ABC News, Ekot, Bethenny, Watch What Happens, The Charlie Rose Show, PBS, BBC, CBS Sunday Morning och podcasten The Corp.