Martin Wicklins julafton i P1, med alla intervjuer i en podd

98 min
Bland annat om vad en människa lämnar efter sig, om saknad efter de som gått bort och om personer som Lars Vilks och Gunilla Bergström som Martin intervjuat. Om eftermälen och konsten att förlåta.

Ärkebiskopen Antje Jackelén och mästerkocken Markus Aujalay och youtubern Mauri Hermundsson gästar Martin Wicklin i studion. Dessutom spelas julmusik av mer tveksam art. Mångmiljonären Lasse Diding pratar om Jan Myrdal och om att få en andra chans. Andra gäster är författaren Barbro Lindgren som inte bryr sig särskilt om julen, astronomen Susanne Aalto om betydelsen av teleskopet som äntligen nu skickas upp , förläggaren Christoffer Holst om explosionen av julromantik inom litteraturen och så möter Martin Wicklin Raymond Björling som är barnbarn till Jussi – och som sjunger ”O, Helga Natt” för lyssnarna. Och hur ska det gå – kommer Martin att hitta Mohammed, pojken från Irak han intervjuade för 18 år sedan på flyktingförläggningen i Lilla Edet och som helst av allt ville bli polis. Vad hände sedan? Är han kvar i Sverige? 

00.00 Martin hälsar god morgon och God jul med ett ljudminne – och talar om sina möten med Lars Vilks och Gunilla Bergström

06.55 Martin Wicklin letar efter Mohammed från Irak som han intervjuade för 18 år sedan

12.29 astronomen Susanne Aalto om det teleskop som sänds upp denna jul

16.45 författaren Barbro Lindgren om att fira jul, utan att egentligen fira, om mörkret, döden och ljuset

21.50 fortsättning: Mohammeds historia – blev han polis, det som han ville?

24.35 Martins julhälsning

26.08 mästerkocken Markus Aujalay och youtubern Mauri Hermundsson gästar Martin Wicklin i studion. Om bristen på ansjovis och en oväntad vänskap.

42.05 ärkebiskopen Antje Jackelén och Martin Wicklin – om konsten att förlåta

57.11 Sunkjulmusik med konnässörerna Fredrik af Trampe och Anna-Lena Lodenius

01.07.25 Martin om Lars Vilks, Gunilla Bergström och Jan Myrdal och (01.10.23) intervju med multimiljonären och Myrdal-vännen Lasse Diding  

01.20.05 om explosionen av romantiska julromaner, med förläggaren Christoffer Holst

01.26.17 Martin Wicklin om Mohammed – vad har hänt de senaste 18 åren?

01.31.48 Martin möter Raymond Björling, Jussis barnbarn

01.35.02 Raymond Björling sjunger ”O Helga Natt”

01.36.34 Martin hälsar God natt och God Jul