Del 6/6. Hatar män kvinnor?: Toffelhjältar och andra män om kvinnohat

29 min
Man slår inte tjejer svarar Nisse på frågan om varför han inte ger igen när hans fru misshandlar honom. Även om hon drar mig i håret eller kallar mig jävla mes inför barnen så slår man inte kvinnor.

Nisse mailade Mia Blomgren efter den uppmärksammade serien Vem älskar en feminist? Då skrev Nisse att ”Man skrattar ofta åt män som befinner sig i en lille Fridolf-situation. Men för mig är det lite tråkigt att man skrattar åt när män blir förtryckta.” Så Mia åker och träffar ”Nisse” som trots den mångåriga misshandeln inte hatar varken sin fru eller någon annan kvinna.

Johannes mailade också till Mia och skrev att ”Hur jäkla bra har vi män egentligen haft det i historien? Vilka djupgående, historiskt-kulturellt färgade samhällsströmmar är det som bestämmer Mannen av idag?

Jag känner mig inte alls fri eller särskilt överordnad (jo visst, över kvinnorna om jag så ville, men inte över samhällsstrukturen).”

Lyssna på Nisse, Johannes och andra män OCH kvinnor i det sjätte och sista programmet i Mia Blomgrens serie Hatar män kvinnor?

Ett program från 2013 av Mia Blomgren.