Mordet på Emil vid Kungens kurva

36 min
Den 18 januari förra året sitter 25-årige Emil Franzén i en bil vid Kungens kurva i Stockholm. Plötsligt träffas bilen av flera skott och Emil avlider.

Ett halvår tidigare spelas en film in som ska få unga människor att tänka till kring droger. Emil, som själv är tidigare dömd, medverkar och gör ett stort avtryck på regissören Zanyar Adami. 

I filmen sker en skjutning i en bil, och det är nog ingen som tänker att det ska bli verklighet. När Emil dör pausas produktionen men kommer senare att släppas i samråd med Emils familj.

Mordet kopplas till en konflikt mellan Vårbynätverket och en man som färdades i samma bil som Emil. Mannen tros ha varit den egentliga måltavlan men klarade sig utan fysiska skador från händelsen. Det sköts från två vapen men ingen skytt har kunnat åtalas. Istället dömdes den man som kört skytten eller skyttarna till mordplatsen till livstids fängelse.

I dagens avsnitt av P3 krim pratar Emils syster Jennifer ut för första gången om mordet på sin bror och hur hon tänker kring det straff som föraren fick.

Filmen med Emil: 

https://www.youtube.com/watch?v=40lkVbWZ_zk


Är du ung och har blivit utsatt för brott kan vända dig till Stödcentrum.

https://socialtstod.stockholm/familj-och-barn/ungdomar-och-brott/

Programledare:

Evalisa Wallin

Viktor Ahldén

Medverkande:

Jennifer, Emils syster

Zanyar Adami, filmregissör & författare

Linda Löfberg, stödcentrum för unga brottsoffer

Producent: Viktor Papini

Reporter: Jill Eriksson & Karin Isaksson

Ljudtekniker: Johan Hörnqvist

Kontakt: p3krim@sverigesradio.se

Tipstelefon: 0734-61 29 15