Mysteriet Madeleine McCann – det är polisens teori

11 min
Historien om flickan som försvann från ett hotellrum i Portugal fick ett enormt genomslag världen över och blev en följetong i de brittiska tabloiderna. 15 år senare har Madeleine McCann fortfarande inte hittats. Hör om teorierna – och polisens kamp mot klockan när preskriptionstiden är på väg att rinna ut.

Kvällen den tredje maj 2007 lämnar brittiska läkaren Kate McCann bordet på en tapasrestaurang på Algarvekusten i Portugal. Hon ska se till sina tre barn som sover på familjens hotellrum – men där gör hon en fasansfull upptäckt. Äldsta dottern, den snart fyraåriga Madeleine, ligger inte kvar i sin säng.

– Det är en förälders värsta mardröm, ett barn som bara är försvunnet, säger Maria Eksedler, som vid Madeleine McCanns försvinnande var Sveriges Radios korrespondent i London.

Madeleine McCann hittades aldrig

Sökpådraget efter Madeleine McCann saknade motstycke i modern tid och människor världen över följde mediernas bevakning. 15 år senare är det fortfarande oklart vad som hänt – hör vad vi vet om försvinnandet och om polisens teorier.

Med ljud från Medierna i P1 från 25 augusti 2007 och nyhetssändningar i P3 Nyheter, BBC och Sky News.

Medverkande: Maria Eksedler, Sveriges Radios tidigare korrespondent i Storbritannien.

Programledare: Marcus Nilsson

Producent: Julia Juhlin Karlsson

Tekniker: Jesper Timan och Joar Jonsson