När flyger vi drönarbil till jobbet?

42 min
Tekniken finns, men hur löser man trafikproblemen och köerna i luften? Behöver vi videogranskningssystemet VAR i fotbollsallsvenskan? Dessutom om en ny porrskandal i brittiska parlamentet. Programledare: Daniel Alling. Bisittare: Louise Epstein.

Porrsurfande politiker i parlamentet

Det har blossat upp en ny sexskandal i det brittiska parlamentet. Tory-politikern Neil Parish kollade porr i mobilen under ett möte, men menade att hade hade sökt på traktorer. Påverkar detta, diskussionerna om sexism och "Partygate", de lokala valen i slutet av veckan i Storbritannien? James Savage, chefredaktör på The Local , försökte reda ut.

När kan vi åka flygande bil eller buss till jobbet?

Nu ska flygplatser för drönare byggas på flera ställen i Sverige. När kommer vi flyga runt i elbilar och bussar? Och hur löser man trafikstockningar, parkeringar och rondeller, när alla vill åka samma tid? Rikard Tyllström, verksamhetsansvarig för Laboratoriet för obemannade luftfartygssystem på Lunds universitet, hjälper till att reda ut var vi ligger i utvecklingen och menar att tekniken för flygbilar redan finns.

Behöver vi ett videogranskningssystem i allsvenskan?

Runt om i världen använder man sig allt mer av VAR, Video Assistant Referee, under fotbollsmatcher. Behöver vi ett videogranskningssystem i allsvenskan? Hur skulle det påverka sporten? Vilka lag kan ha råd med systemet? Daniel och Louise bollar för och emot med Richard Henriksson, fotbollskommentator på Sveriges Radio.

Programledare: Daniel Alling
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Olle Björkman