Niclas Larsson långfilmsdebuterar i Toronto – med världsstjärnor i rollistan

54 min
Flera svenska filmer får premiär på filmfestivalen i Toronto. ”Mother, Couch” är Niclas Larssons långfilmsdebut och på rollistan syns Ewan McGregor, Rhys Ifans och Ellen Burstyn.

Vi fångade den svenske regissören i New York för att fråga varför han valde att göra film av Jerker Virdborgs ”Mamma i soffa” – och varför han valde att göra den i USA.

KRITIKSAMTAL: MUSIKALEN ”EVERYBODY'S TALKING ABOUT JAMIE” PÅ MALMÖ OPERA

”Everybody's talking about Jamie” handlar om den 16-årige Jamie som drömmer om att bli drag queen och nu har West End-succén från 2017 fått sin Sverigepremiär på Malmö Opera. Vår kritiker Thomas Nordegren har sett den och kommer till studion för att berätta hur väl höstens stora musikalpremiär lever upp till förväntningarna.

INTERVJU: MILENA BERGQUIST BERÄTTAR OM KRIGSBARNENS – OCH SIN EGEN MORMORS – ÖDE I BOKEN ”ALLA DESSA BARN”

Krigsbarnen som kom till Sverige efter första världskriget är en ofta bortglömd del av vår gemensamma historia. Journalisten och författaren Milena Bergquist har efterforskat i arkiv och sin egen familjehistoria för att kunna berätta om deras öde i boken ”Alla dessa barn”.

ESSÄ: FIRE ISLAND – ETT QUEERT PARADIS

På ön Fire Island utanför New York har kända författare flockats och turistorten har fått en speciell roll i berättelser om gaymannens uppgång och fall. I dagens essä från OBS har författaren och kritikern Kristofer Folkhammar läst en bok om semesteridyllen som blivit en del av den bögiska litteraturhistorien.

Programledare: Lisa Wall
Producent: Felicia Frithiof

Musik som spelats i avsnittet

  • 13.35
    Maurice Ravel - Le Tombeau De Couperin (Version För Orkester)
    Claudio Abbado, London Symphony Orchestra
    Etikett: Dgg