Nordiska Radionoveller - Danmark: Pojkspolingen av Pia Juul

24 min
Det står en liten tjock man och ropar i en megafon på torget. Han skriker att alla inte får vara danskar. Att ”det danska” bara är till för en viss sorts människor. Så vad är då ”danskt”?

I uppläsning av Annika Hallin och i översättning Marie Norin

Pojkspolingen på torget lockar till sig många människor. Hans ord väcker drömmar hos vissa om ett Danmark från förr som framstår i ett gyllene skimmer. Andra skrämmer han med sina ord om att landet bara är till för vissa människor. Berättaren i novellen vill skriva om den perfekta danska sommaren men pojkspolingen kommer emellan.

Ska hon fly undan hans ord eller ska hon säga emot?

Här kan du läsa Radionovellen - på svenska och på danska. PDF

Här kan du läsa Radionovellen - på svenska och på danska. EPUB (till läsplattor t.ex.)

Pia Juul är en av Danmarks mest välkända författare. Hon skriver poesi, men också romaner, dramatik och inte minst kortprosa och noveller. Pia Juul arbetar också som översättare. Sedan många år sitter hon i Danska akademien. Hennes mest uppmärksammade roman är Mordet på Halland och senast utgivna verk i Sverige är I väg, på plats.

Annika Hallin är skådespelare sedan drygt tjugo år tillbaka och har arbetat vid ett flertal teatrar som Orionteatern, Stockholms stadsteater och Riksteatern. Hon har medverkat i ett otal filmer och tv-serier. För rollen i filmen I taket lyser stjärnorna nominerades hon till en Guldbagge för Bästa kvinnliga biroll 2010.

Tekniker: Mats Källqvist och Glate Öhman
Producent: Kerstin Wixe

Lyssna och ladda ner tom 19/4 2022.