Norrlandsresan - Lämnade London för drömmen i Västerbotten

30 min
Unika veganska surdegspizzor och blåbärssallad med citronett är två av dagens smakupplevelser. Passar torkade vindruvor på pizza?

I dagens Meny Norrlandsresan följer vi med till Tavelsjö utanför Umeå. Där finner vi pizzakreatörerna Kerstin Hörnfeldt och Dan Allen som för några år sedan valde Tavelsjö före London och startade restaurangen Root. Susanne bjuder på en somrig blåbärssallad som de provar tillsammans med en unik vegansk surdegspizza.

I sommar besöker kocken Susanne Jonsson tillsammans med Gerhard Stenlund spännande matkreatörer i Norr.

Susanne Jonsson är kock med en fil mag i gastronomi. Hon har skrivit flera kokböcker och driver en välbesökt blogg. Susanne är född och uppvuxen i Gällivare och Porjus i Norrbotten, i en familj med samiska, svenska och amerikanska rötter.

Gerhard Stenlund är programledare och producent på Sveriges Radio Västerbotten. Han har sina rötter i Arvidsjaur i Norrbotten.

Musik som spelats i avsnittet

  • 10.04
    Art Farmer - Fair Weather
    Album: Modern Art
    Bolag: Blue Note Records
  • 10.14
    Chet Baker, Herbie Hancock, Pierre Michelot, Billy Higgins - Fair Weather
    Album: Round Midnight
    Kompositör: Kenny Dorham
    Bolag: Columbia