Ny jazz med stråkarrangemang

Här finns inget ljud
Esperanza Spalding är dubbelt aktuell och så lyssnar vi på ett nytt arrangemang på musik av Charlie Parker - med stråkar!

Sångerskan, basisten, kompositören med mera Esperanza Spalding är dels aktuell som librettist och medverkande i legendariska saxofonisten Wayne Shorters opera Iphigenia, dels aktuell med nya albumet "Songwrights apothecary lab". Här kan ni höra och se henne i den låt vi spelar ur det albumet i det här avsnittet och varifrån bilden här är hämtad.

Sedan lyssnar vi på musik av Charlie Parker i ett nytt arrangemang gjort av flöjtisten och saxofonisten Magnus Lindgren och keyboardisten John Beasley som också framför musiken tillsammans med den sydvästtyska radions storband SWR Big band och stråkar ur SWR:s symfoniorkester. Mer jazz med stråkarrangemang i vår första timme denna söndag. 

Här i vår andra timme blir det också musik med sångaren och saxofonisten Mads Mathias, bandet Ellas kapell och trummisen Cecilia Sanchietti. Slutligen knyter vi ihop "jazz med stråkar"-säcken den här söndagen med pianisten Hiromi med stråkkvartett.

Som om inte det vore nog kommer det mitt i alltihop en krönika av Johan Norberg som levererar en glad nyhet. I anslutning till den krönikan får ni höra Wayne Shorters "Fall" i ny version av Terence Blanchard med sitt band The E-Collective tillsammans med stråkkvartetten The Turtle Island Quartet.

Programledare: Märet Öman
Producent Jazzradion söndag: Berit Nygren

Kontakta Jazzradion

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.04
  Esperanza Spalding, Matthew Stevens, Leo Genovese, Francisco Mela - Formwela 10
  Kompositör: Esperanza Spalding
  Bolag: Concord Records /Concord Jazz/
 • 18.12
  Magnus Lindgren, Marc Godfroid, Axel Kühn, John Beasley, The Swr Big Band And Strings - Confirmation
  Kompositör: Charlie Parker
  Bolag: Act Music
 • 18.21
  Ellas Kapell - Don't Ask Me Why
  Kompositör: Billy Joel
  Bolag: Prophone Records
 • 18.28
  Terence Blanchard, Turtle Island Quartet, The E-Collective - Fall
  Kompositör: Wayne Shorter
  Bolag: Blue Note
 • 18.35
  Mads Mathias, Morten Ankarfeldt, Anders Gustafsson, Mårten Lundgren, Peter Jensen, Michael Blicher, Jan Harbeck, Peter Rosendal - Labour Of Love
  Kompositör: Mads Mathias
  Bolag: Storyville