Nyamkos kvart-i-tre-ragg och partiledarnas träningsrutiner

35 min
Om gängkriminalitet som valfråga, Ulf Kristerssons hektiska schema, partiledarnas träningsrutiner och hur det låter när Katherine blir lurad av David.

Det har varit 72 skjutningar bara i år fram till mitten av mars. Innan kriget i Ukraina var gängkriminaliteten den stora valfrågan. En ny rapport i ämnet visar 448 utdömda fängelseår men samtidigt rekryteras tre nya personer till gängen. Vi hör om en hätsk debatt mellan S och M i frågan, en hint om hur valrörelsen kommer att låta.

Vår politiska satiriker Moa Wallin har gått igenom en dag i Ulf Kristerssons liv (M) och ställer sig frågan hur han hinner med allt. Te x säger han att han har daglig kontakt med både Carl-Bildt och Finland.  

Lyssnarfrågan kommer från Sanna som undrar hur hälsosamma politikerna är. Vår inrikespolitiska reporter Lova Olsson berättar att de tränar mer än genomsnittet, vad de olika partiledarna tränar och även vilken musik vissa har i lurarna. Vi får också höra om en fotbollsmatch mellan regeringen och oppositionen från 2007 när Reinfeldt var statsminister och där oppositionen hade Tomas Bodström som hade spelat i AIK. Och höra den ramsa som regeringen sjöng under matchen.

Det blir också om talet som Nyamko Sabuni höll på Moderaternas partikonvent där hon pratade om att vara Socialdemokraternas ”kvart-i-tre-ragg och fick stående ovationer.

Programmet spelades in den 1 april, något som Katherine inte tänkte på och blev därmed rejält lurad av David.   

David Druid och Katherine Zimmerman i politisk talkshow.

I den nya podden möter du David Druid och Katherine Zimmerman som tidigare var kolleger i Morgonpasset i P3. Talkshowen är deras återförening. I podden hör vi också Ekots politiska reporter Lova Olsson och satirikern Moa Wallin från Tankesmedjan i P3.

Producent: Sukran Kavak

Digitalredaktör: Petrina Hinas