VECKAN: Husrannsakan hos polisen, Hässelbybarnen och polismordsdom

11 min
P3 Krim ger varje fredag nyhetsuppdateringar från veckan som gått. Vi tar upp de viktigast händelserna, knyter an till tidigare avsnitt och blickar framåt.

Den här veckan berättar vi om: 

 • Åklagare Anna Asklöf försökte förra sommaren få till en husrannsakan hos polisens underrättelsetjänst för att få ut material om den informatör som avslöjades av polis och åklagare i samband med rättegången om mordet i Årbyskogen 2018. Åklagaren fick sin begäran nekad av tingsrätt och hovrätt men den visar att man vid det här skedet hade information om att mannen kunde vara informatör. Något som åklagaren nekade kännedom om när mannens identitet senare röjdes. Men när P3 Krim når henne säger hon att mannen för henne fortfarande är att betrakta som ett vittne.

 • Evalisa var på plats i Solna tingsrätt i onsdags under häktningsförhandlingarna av den man som misstänks för mord och mordförsök efter att två barn hittades allvarligt skadade utanför ett flerfamiljshus i Hässelby i söndags. Ett av barnen avled senare på sjukhus. En längre version av nyhetsuppdateringen läggs ut i poddflödet senare under dagen.

 • En man i 25-års åldern som ansetts tillhöra kärnan av den så kallade Dödspatrullen har begärts häktad av RIO, riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet. Han befinner sig just nu i Spanien där han är häktad i ett annat ärende.

 • Idag föll domen mot den 17-åring som stått åtalad för mord på en polisman i Biskopsgården i Göteborg samt ytterligare mordförsök. 

   

  Programledare:

  Evalisa Wallin

  Viktor Ahldén


  Producent: Viktor Papini

  Kontakt: p3krim@sverigesradio.se

  Tipstelefon: 0734-61 29 15