Nytt åtal: Räven skulle sno knark - från sig själv

8:16 min
Räven skulle låta råna sig själv på narkotika. På så sätt skulle den rånade enligt åklagaren få en långvarig skuld - och Räven skulle på så sätt kunna tjäna mer pengar.

Det var i januari 2023 som en person ska ha hanterat 46 kilo cannabis. Han ska ha fungerat som en lagerhållare och haft narkotikan på Ekerö i Stockholm. Samtidigt åtalas fem andra personer, med kopplingar till bland annat Maynätverket - för försök till grovt narkotikabrott för samma narkotika.

Som bevisning lägger åklagaren fram chattar där man ser spelet bakom och att Räven skriver med båda sidorna. Men den så kallade Räven själv är inte åtalad i det här målet.

De som misstänks för försök till grovt narkotikabrott ska enligt åtalet ha försökt stjäla narkotikan från lagerhållaren och en person till som åklagaren menar tillhör Foxtrotnätverket och som fungerat som transportör. 

Och alla inblandade ska ha jobbat på den kurdiska Rävens uppdrag.

Vi tar också upp fallet där en 18-åring ska ha skjutit ihjäl en 21-åring i en bil de båda åkte i när de var i en tunnel i södra Stockholm. Nu åtalas han.

Nu har även den andre 14-åring som försvunnit från Nyköping hittats mördad. En 15-åring sitter häktad, misstänkt för medhjälp till mord.

Har du tips så hör av dig till oss:

Mail: p3krim@sverigesradio.se

Tipstelefon: 0734-61 29 15

Instagram: p3krimpodden