Nytt kaos i riksdagen och ilskna politiker

38 min
Om dramat kring vårbudgeten, nya sätt för statsministern att närma sig Turkiet, om att det är inne att vara arg politiker och om partiledaren som fick flyga hem från sin smekmånad för trubbel i partiet.

Det har varit budgetkaos i riksdagen. Ingen budget vann när det var omröstning, nått som aldrig hänt förut, och en regering som blev glad av att deras budget inte gick igenom. Kanske rörigt men vår inrikes politiska reporter Lova Olsson reder ut allt.

Statsministern försöker närma sig Turkiet på nya sätt efter att Turkiet motsatt sig Sveriges ansökan om Natomedlemskap. Det senaste är att hon uttalar Turkiet på ett speciellt sätt.

Moa Wallin, vår satiriker, har märkt att ilskan tagit över i politiken den senaste veckan, att alla är så arga på varandra, t ex statsministerns nya ton och Liberalernas partiledare Johan Perssons speciella metafor i kritiken mot Centerns Annie Lööf. Men överskattar politikerna ilskan som som metod?

En av våra lyssnare, Sam, undrar hur det ligger till med ledamöternas ledighet. Vi får veta att de alltid är i tjänst. Annie Lööf fick t ex avbryta sin smekmånad i Thailand för att partiet kom med flera kontroversiella förslag under tiden hon var bortrest.

David Druid och Katherine Zimmerman i politisk talkshow.

I den nya podden möter du David Druid och Katherine Zimmerman som tidigare var kolleger i Morgonpasset i P3. Talkshowen är deras återförening. I podden hör vi också Ekots politiska reporter Lova Olsson och satirikern Moa Wallin från Tankesmedjan i P3.

Producent: Sukran Kavak

Digitalredaktör: Petrina Hinas