Ofattbart att inte fler vill ha drömyrket präst!

48 min
Louise förstår inte varför det verkar råda prästbrist på vissa håll i Sverige. Behöver marknadsföringen styras upp? Dessutom: tysk politik och fönsterluckor.

Nu är det bara knappt två veckor kvar till valet i Tyskland och det går bra i opinionen för de tyska socialdemokraterna trots att deras kansler-kandidat Olaf Scholz beskyllts för att vara fyrkantig och fått smeknamnet der Scholzomat. Hur ser hans framgångsfaktorer ut och kommer han att efterträda Angela Merkel?

Vi har också bjudit in SVT för att få reda på om de kommer att ta efter tysk public-service TV och låta vetenskapligt utvalda väljare ställa frågor till de svenska partiledarna i direktsändning. Gäster: Caroline Salzinger, Sveriges Radios korrespondent, och Helena Olsson, programbeställare på SVT.

I nybyggda hus är fönsterluckor mycket ovanliga. Men kanske är det så att rätt utformade luckor skulle kunna göra framtida bostäder, ljusare och mer behagligt tempererade även under heta somrar och kalla vintrar. Det ska vi prata om med Marja Lundgren, arkitekt och hållbarhetsspecialist på White. 

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Olle Björkman