Omar Little – rollfiguren som blev större än sin skådespelare

54 min
Igår hittades skådespelaren Michael K Williams död i sitt hem, 54 år gammal. För många var hans roll som gangstern Omar i den hyllade tv-serien The Wire mer känd än han själv.

Samtal med filmkritiker Emma Engström.

KULTURARRANGÖRER INFÖR CORONAPASS PÅ EGET BEVÅG
I helgen blev festivalen Department i Stockholm första musikfestivalen i Sverige som använde sig av Covidpass för att kontrollera att besökarna inte var smittade av Covid 19. Samtidigt, i Malmö, har rockklubben Plan B som första reguljära klubb i Sverige också beslutat sig för att införa krav på Covidpass för besökarna. Reportage om den svenska musikbranschens försök att hantera pandemin.

ÅTERSTART OCH NYSTART – EN NY TID PÅ DRAMATEN?
Efter ett och ett halvt års corona-stängning, var det i helgen premiär på Dramaten för "Den yttersta minuten", den nya teaterchefen Mattias Anderssons första uppsättning. Ger pjäsen en antydan om vad den nya chefen vill göra med Nationalscenen? Samtal med DN:s teaterkritiker Leif Zern, och Jenny Teleman, teaterkritiker på Sveriges radio.

ÅRETS LITTERATURHÄNDELSE – SALLY ROONEYS NYA ROMAN ÄR HÄR
Förväntningarna har varit enorma, idag släpps den Irländska författaren Sally Rooneys nya roman "Vackra värld var är du?". P1 Kulturs kritiker Lina Kalmteg har föjt författaren och läst hennes nya bok – lever den upp till förväntningarna?

ESSÄ: VAD ÄR EGENTLIGEN EN GÅVA? 
När talibanerna tog makten i Afghanistan blev biståndet till det utsatta och biståndsberoende landet plötsligt en komplicerad fråga. Skulle vi strypa biståndet och, därmed, lämna det afghanska folket i sticket eller fortsätta ge pengar – till en extrem och odemokratisk regim?Kanske borde vi ta tillfället i akt och gå lite djupare med frågan: vad är en gåva för något? Författaren och essäisten Dan Jönsson erbjuder några perspektiv på den frågan, i dagens essä.

Programledare: Saman Bakhtiari
Producent: Eskil Krogh Larsson

Musik som spelats i avsnittet

  • 13.07
    Hellusin8 - Layin' Em' Down (feat. Zitro & Bigg Verb Davinci) feat. Bigg Verb Davinci,Zitro
    Album: Hellusin8ionz the Returning
    Bolag: 748024 Records DK