Pamela Anderson – Sextapes, Assange och rock'n'roll

65 min
Berättelsen om en av 90-talets största sexsymboler och hennes vilda men också politiska liv.

Pamela Anderson, född 1967, växer upp i ett litet fiskeläge i västra Kanada. Hon blir upptäckt av en slump på en amerikansk fotboll-match och får snart sin första flygbiljett, en resa som leder till herrmagasinet Playboy och Hollywood. 

Under 90-talet ska hon bli känd som livräddaren CJ Parker i tv-såpan Baywatch, som ska bli den mest sedda tv-serien genom tiderna. Med en röd baddräkt och ett stort leende blir Pamela Anderson ett fenomen.

Men hennes liv i rampljuset ska kantas av flera skandaler, inte minst när en mycket privat film stjäls ur hennes hem. 

P3 ID om Pamela Anderson berättar historien om hur begreppet "sextape" letar sig in i stugorna, och om hur det gick till när en skakig film på två kändisar som har sex med varandra blev viral.

Det är också en historia om hur en skådespelerska leker med fördomar om sig själv, strider för djurens rätt och en dag, börjar besöka den inlåste Wikileaks-grundaren Julian Assange. 

Programledare och avsnittsförfattare: Vendela Lundberg

Producent: Sally Henriksson

Reporter: Alice Dadgostar

Tekniker: Fredrik Nilsson

Avsnittet gjordes hösten 2021 av Studio Olga.

Ljudklippen är från BBC, AP, NBC, The Chris Rock Show, Late Night with Conan O'Brien, 60 minutes Australia, Piers Morgan's Life Stories, Skavlan i SVT, Baywatch, Tummen mitt i handen, Barb Wire, V.I.P och Comedy Central.