Partiernas lotterier och tidningar ger miljoner till partikassan

38 min
Hör om kaoset i (v) när partiet gick emot sin ledare i ett historiskt beslut. Om gamla partiledare som gör comeback, och om partiernas sidoprojekt som generar miljoner.

Det blir en djupdykning i vad som egentligen hände när vänsterpartiet gick emot sin partiledare och sa nej till 5000 pansarskott till Ukraina men snabbt ändrade sig. Vår inrikespolitiska reporter Lova Olsson har varit i riksdagen och sett hur dörrar stängts och v-ledamöter som vägrat svara på frågor.

Hör också om varför Katherine blev utskälld av Finlands före detta statsminister i direktsändning och vad som kanske händer med all rysk sprit som plockas bort från Systembolaget.

I samband med kriget i Ukraina har vår politiska satiriker Moa Wallin sett att flera av Sveriges ex-statsministrar gjort comeback. Att ju längre tid som har gått sen de var vid makten, desto högre är deras tonläge i debatten. Moa har ljudbevis.

Veckans lyssnarfrågan kommer från Emil och hans flickvän Sofia som undrar hur partierna tjänar sina pengar. Vi får b la höra om partiernas sidoprojekt som genererar miljoner till partierna och om det finns nått samband mellan det rikaste partiet och det parti som får flest röster.

David Druid och Katherine Zimmerman i politisk talkshow.

I den nya podden möter du David Druid och Katherine Zimmerman som tidigare var kolleger i Morgonpasset i P3. Talkshowen är deras återförening. I podden hör vi också Ekots politiska reporter Lova Olsson och satirikern Moa Wallin från Tankesmedjan i P3.

Producent: Sukran Kavak

Digitalredaktör: Petrina Hinas