Partiet med högst utbildade och Hanif Bali lämnar riskdagen

35 min
Om stora namn inom partierna som inte ställer upp på omval, riksdagsledamöternas utbildningsnivå och en spaning om hur valkampanjen hade sett ut om vänsterpartiets förslag om en folkomröstning om vinster i skolan blev verklighet.

Om kända politiker som hoppar av riksdagen när partierna börjar lista sina kandidater inför valet. Moderaternas färgstarke Hanif Bali ställer inte upp för omval och nästan hälften av centerns riksdagsledamöter hoppar av.

Vår satiriker, Moa Wallin har noterat att Magdalena Andersson har en ny favorit formulering mot vinster i skolan. Det handlar om kampen mellan suddgummin och strippklubbar.

Veckans lyssnarfråga kommer från Sorosh som undrar vilken utbildning svenska politiker har.  Nyligen kom en undersökning som visade att miljöpartiet har de högst utbildade riksdagsledamöterna och att SD har de med lägst utbildning.

David Druid och Katherine Zimmerman i politisk talkshow.

I den nya podden möter du David Druid och Katherine Zimmerman som tidigare var kolleger i Morgonpasset i P3. Talkshowen är deras återförening. I podden hör vi också Ekots politiska reporter Lova Olsson och satirikern Moa Wallin från Tankesmedjan i P3.

Producent: Sukran Kavak

Exekutiv producent: Ulla Svensson

Digitalredaktör: Raffael Antonio