Partiledarna som har klickat privat

29 min
En ny politisk talkshow med David Druid och Katherine Zimmerman. I första avsnittet pratas det om kompisrelationerna som gjort avtryck i den svenska politiken.

Ett exempel på politiker som klickat är Maud Olofsson (C) och Fredrik Reinfeldt (M) som sedan bildade Alliansen. Vi pratar också om förre statsministern Stefan Löfvens (S) ihärdiga försök att skaffa partiledarkompisar som ny i gänget.

Därför måste statsministern bo i Sagerska palatset

Veckans lyssnarfråga handlar om varför statsministrarna måste flytta in i Sagerska palatset. Vår politiska expert Lova Olsson ger oss en detaljrik inblick i hur livet för en statsminister kan se ut där. Hon berättar om statsministrar som fastnar i hissen, om brandlarm som går varje gång det rostas frukostmackor och om Fredrik Reinfeldts (M) lycka när han fick en torktumlare till palatset.

David Druid och Katherine Zimmerman i ny talkshow

I den nya podden möter du David Druid och Katherine Zimmerman som tidigare var kolleger i Morgonpasset i P3. Talkshowen är deras återförening. I podden hör vi också Ekots politiska reporter Lova Olsson och satirikern Moa Wallin från Tankesmedjan i P3.

Producent: Sukran Kavak

Exekutiv producent: Ulla Svensson

Tekniker: Josef Reinhold