Pernilla och John: Vad världen behöver är blomsterlökar i rabatten

28 min
Om hur du ska få till den perfekta lökrabatten och varför tulpanen kan bli blind. Pernilla Månssson Colt och John Taylor är äntligen här med sin första podd.

Nu börjar de första lökväxterna titta upp. John hjälper oss med hur vi ska få ännu fler snödroppar i vår trädgård. Vi får också höra om kärleken till tulpaner och Johns bästa tips för hur du gör en lökplan – en nödvändighet för att du ska få det som du vill.

Pernilla Månsson Colt och John Taylor

Pernilla och John är två av Sveriges mest profilerade inom trädgårdsområdet och är kända från SVT-programmet ”Trädgårdstider”. Där har vi hört deras vänskapliga gnabbande kring det mesta gällande odling, plantering och beskärning. Pernilla Månsson Colt är dessutom programledare för ”Ring så spelar” vi i P4 samt SVT-programmet ”Husdrömmar Sicilien” och vid Nobelfirandet.

Vi spelar in på en kolonilott i Malmö

I podden sitter de i en kolonilott på Kirseberg i Malmö och kommer att prata om kärleken till det gröna men även ge tips om plantering, vilka blommor som funkar var och när man ska beskära träd.

Lyssnarnas frågor besvaras

I varje program besvarar Pernilla och John några av de lyssnarfrågor vi fått. I det första avsnittet handlar det om persika, trädbeskärning, meloner, ranunkel och dahlia.

Skicka in din fråga till tradgarden@sverigesradio.se

Producent: Kim Ohlsson

Tekniker: Niklas Skagerlind