Politikerna analyserar Putins ledarstil

35 min
Hör om de före detta toppolitikerna som recenserar Putins ledarstil. Om hur mycket partiledarna vågar kritisera statsministern när det är krig så nära Sverige och om Magdalena Anderssons och Ulf Kristerssons ovanliga möte.

Först fick Magdalena Andersson kritik för att hon inte kunde definiera ordet invasion och sen blev hon hyllad efter pressträffen när Ryssland hade anfallit Ukraina. Hur klarar Magdalena Andersson det allvarligaste säkerhetspolitiska läget sedan andra världskriget?

Vår inrikespolitiska reporter Lova Olsson har som vanligt hängt i riksdagen och berättar om stämningen i korridorerna där efter att Ryssland invaderat Ukraina och berättar om ett ovanligt möte som Magdalena Andersson och Ulf Kristersson hade på tu man hand.

Och så pratar vi om hur idrotten förhåller sig till konflikten nu när herrarnas Champions League-final i fotboll flyttas från ryska St. Petersburg och Sverige drar sig ur bandy-VM i Ryssland.

Veckans lyssnarfråga kommer från Filip som undrar varför vi har 349 platser i plenisalen och hur det hänger ihop med att den svenska riksdagen kallades för lotteririksdagen?

David Druid och Katherine Zimmerman i politisk talkshow.

I den nya podden möter du David Druid och Katherine Zimmerman som tidigare var kolleger i Morgonpasset i P3. Talkshowen är deras återförening. I podden hör vi också Ekots politiska reporter Lova Olsson och satirikern Moa Wallin från Tankesmedjan i P3.

Producent: Sukran Kavak

Exekutiv producent: Ulla Svensson

Digitalredaktör: Assaad Daoudi