Premiär för Daniel Alling som ordinarie programledare i Talkshow!

48 min
I dag är det premiär för Daniel Alling som ordinarie programledare i Talkshow! I dagens program: Apropå Lars Vilks död - vilket ansvar har publicister för att på riktigt stå bakom yttrandefriheten, när det blir lite snårigt? Och varför gläds svenskarna när Storbritannien har det kämpigt med bensinbrist?

Det handlar mycket om om konstnären Lars Vilks död och debatten om hans konst. Har medierna tagit sitt ansvar? Är yttrandefriheten alltid värd priset? Vann islamisterna? Och hur kommer debatten att se ut nu? Daniel och Louise resonerar med Karin Olsson, kulturchef och biträdande chefredaktör på Expressen och SR kulturs Mårten Arndtzén.

Daniel Alling behöver bearbeta tiden i Storbritannien och prata lite om hur svårt det är att flytta hem till Sverige. Dessutom undrar han varför svenskarna är så skadeglada när det går dåligt för Storbritannien efter Brexit? Hur ser den svenska EU-opinionen ut nu, och vad krävs för att ett svenskt utträde ens ska börja diskuteras? James Savage, chefredaktör The Local och statsvetaren Markus Johansson reder ut.


Zlatan fyllde 40 år igår. Radiosportens Richard Henriksson berättade hur genomsnittsåldern på toppspelare har gått uppåt och att han faktiskt tror att Zlatan fortfarande kan vara en otrolig tillgång i landslaget.

Programledare: Daniel Alling
Bisittare: Louise Epstein 
Producent: Olle Björkman